maanantai 24. lokakuuta 2016

Musiikin voima - Nyt soimassa #1

"En oikein pidä musiikista."

Siis mitä? Oikeasti? Voiko joku ihan vakavissaan ajatella noin?
Siinä ensimmäiset ajatukseni, kun kuulin kaverini sanovan noin. Olen kuullut saman lauseen monelta muultakin, ja joka kerta se hätkähdyttää. Niin erilaisia me ihmiset olemme.

Musiikki on minulle koko elämä.
Jos en voisi kuunnella musiikkia, kuolisin sisältä. Hengitän musiikkia. Elän ja koen sen joka solullani. Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan riippuen eri elämäntilanteista tai kulloinkin vallitsevasta tunnetilasta. Musiikki hoitaa, koskettaa, elvyttää, virkistää, rauhoittaa ja lohduttaa.

Pyydän läheisiltäni pientä palvelusta. Jos joskus joudun vuodepotilaaksi, pelastakaa sieluni ja soittakaa minulle lempimusiikkiani.


Juuri nyt minulla on ollut soimassa seuraavia biisejä:

1. Anna Puu: Ei sinusta
Valitettavasti en löytänyt tätä Youtubesta. Biisi on katkeransuloisen kaunis, kertsi on ihanan upea ja dramaattinen.

2. Sia: Broken Glass
Sia on ehdottomasti yksi lempilaulajiani. Rakastan hänen persoonallista ääntään, kauniita melodioita ja upeita sanoituksia.


3. Nightwish: Walking in the Air
Tällä biisillä on erityinen paikka sydämessäni. Tämä soi, kun kävelin alttarille rakkaani käsipuolessa. <3


4. The White Stripes: Seven Nation Army
Tätä kuuntelemme miehen kanssa yhdessä. Miehen musiikkimaku on aika pitkälti Radio Rock -kamaa, joten se on laajentanut myös omaa makuani.


5. Coldplay: Cemeteries of London
Chris Martinin ääni on vaan jotain niin ihanaa. Joskus haluaisin päästä katsomaan Coldplayta livenä.Tässä maistiaiset soittolistaltani. Aivoni alkoivat välittömästi työstää uusia listoja, joihin toivottavasti palaan joskus paremmalla aikaa.

2 kommenttia:

  1. Hyviä biisejä! :) Meillä myös miehen maku on enemmän rock kuin omani, vaikka pakostikin oma poppimusani on laajentunut vuosien myötä myös rockin puolelle. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! :) Minusta on ollut hauska huomata, että vielä 10 vuotta sitten pidin miehen musiikkimakua karmeana. Viime aikoina olen huomannut löytäneeni sieltä uusia lempibiisejä. Tässä taannoin yllätin itseni tykkäämästä Iggy Popin Passengerista. :D

    VastaaPoista