sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Ennio Morricone: The 60 Years of Music World Tour, Helsinki

Kylmät väreet kulkevat pitkin vartaloani ja niskahiukseni tuntuvat nousevan pystyyn. Jo ensimmäisistä tahdeista lähtien kuuntelen kyyneleet silmissä musiikkia.  Suuri säveltäjä, kapellimestari, nero, pieni suuri italialainen, Sergio Leonen koulukaveri, yli 500 elokuvaan musiikkia säveltänyt, vuoden 2016 Oscar-voittaja (paras elokuvamusiikki, Tarantino: The Hateful Eight), 88-vuotias Ennio Morricone on lavalla Tsekin kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Hän ei juurikaan hymyile eikä hän puhu yleisölle mitään koko konsertin aikana. Hänen kätensä sen sijaan puhuvat yleisölle. Ne näyttävät leijuvan ilmassa, kun hän taikoo ilmoille mitä kauneinta musiikkia.



Ennio Morricone voitti parhaan musiikin Oscarin 2016.
Kuvalähde: www.thefilmstage.com

Morriconella on ihmeellinen kyky saada koko Hartwall Arena olemaan hipihiljaa ja keskittymään musiikkiin. Välillä hän nousee tuolistaan kumartamaan nöyrän näköisenä yleisölle, kunnes jatkaa taas. Kun upea sopraano Susanna Rigacci saapuu lavalle punaisessa mekossaan, miltei hyperventiloin. Saamme kuulla häntä vielä yhdessä kolmesta encoresta. Jäähallillinen ihmisiä taputtaa hurjana ja nousee useita kertoja konsertin aikana osoittamaan arvostustaan seisaaltaan.



30.11.2016 Hartwall Arena, väliajalla


Konsertin jälkeen on tyhjä olo. Tuntuu kuin Morricone olisi musiikkinsa kautta avannut paratiisin portit ja antanut meille palan taivasta. Sydämeni tuntuu konsertin jälkeen tyhjiin puristetulta. Tunnemyrsky on niin valtava, että konsertista toipuessa menee muutamia päiviä. Tunnen kiitollisuutta, että olen päässyt nauttimaan tästä upeasta kokemuksesta.



Grazie Maestro!


Jos Morricone ei ole sinulle tuttu, kannattaa tutustua ainakin näihin kappaleisiin:



"Once Upon a Time in the West" live at Paris 2014



"Rabbia E Tarantella" elokuvasta Inglurious Basterds


"L'Arena" elokuvasta Kill Bill 2
(Tässä pidän erityisesti, miten musiikki kasvaa vähitellen kappaleen edetessä.)


"A Fistful of Dollars"


"The Ecstasy of Gold" with Susanna Rigacci

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti