tiistai 13. joulukuuta 2016

Jouluni laulutOma tonttutyttöni <3


Aloitan joka vuosi joululaulujen kuuntelemisen jo loka-marraskuussa. Pimenevät illat, kynttilät ja takkatuli aktivoivat joulufiiliksen. Pidän sekä perinteisistä että moderneista joululauluista. Kuuntelen suomenkielisten laulujen lisäksi myös englanninkielisiä.


Tämän hetken kuumimmat joululaulut listallani:

Laulussa hengitetään pakkashuurua ripset kuurassa, tupsupipot päässä, puna poskilla lumivuorella. Ihanat sanat, joista myös tytär pitää. Tätä laulamme yhdessä kovaa ja korkealta.

Arjen kiireet versus joulufiilis. Ruuhkavuosia viettävälle hyvin ajankohtainen.

Varmaankin maailman synkin, mutta niin kaunis joululaulu. Siinä vaiheessa kun pieni lapsi vie kynttilän äidin haudalle ja yksinäinen koti odottaa, niin väkisinkin alkaa silmänurkat kostumaan. Tämä laulu kuulostaa korvissani oikealta vain Caroly Garamin laulamana, koska olen kuunnellut tätä versiota lapsesta asti.

Joululaulujen klassikko. Kun sain tyttäreni, synnytysosastolla kävi paikallinen kuoro juuri kotiutuspäivänämme laulamassa joululauluja. Vauva oli itkenyt edellisenä yönä paljon. Muistan kun seisoin aivan rättiväsyneenä sairaalan aulassa ja kuuntelin edessäni laulavaa kuoroa. Tunsin vauvan jähmettyvän sylissäni ja toisaalta rauhoittuvan musiikin voimasta. Laulu oli todella kaunista. Muistan miten painoin pääni vauvan päätä vasten ja kyyneleet valuivat poskiani. Tämä hetki tulee aina mieleeni, kun kuulen saman laulun.

Kepeää ja huoletonta. Pidän Bublén Sinatramaisesta äänestä.

Tässä vaiheessa haluaisin pukea päälleni samanlaisen joulupaidan kuin Bridget Jonesissa. Taisin muuten nähdä KappAhlin mainoksessa samantyylisen! <3

Joulu ei ole joulu ilman lunta. Edes laulussa.

Kaunis melodia ja Johannan kuulas ääni sopivat hyvin yhteen.

Tunnelmallinen joululaulu tontun seikkailuista yöllisessä pihapiirissä.

Sokerina pohjalla kappale, jota ilman ei voi elää joulua.Millaisia joululauluja Sinä kuuntelet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti