lauantai 8. huhtikuuta 2017

Äänestän tasa-arvoa - entä sinä?

www.kuntavaalit.fi


Nuorempana kävin äänestämässä vain siksi, että vanhemmat pakottivat. Sitten aloin pikkuhiljaa nähdä äänestämisen mahdollisuutena, enkä uhkana. Se ei ole välttämätön pakko vaan oikeus. Naisen asema ja äänioikeus ei ole itsestäänselvyys. Maailmassa on yhä edelleen maita, joissa naisilla ei ole äänioikeutta. Suomessa naisilla on ollut oikeus äänestää vuodesta 1906 lähtien. Äänestämällä osoitan kannattavani demokratiaa ja vastustavani diktatuureja. Äänestän tasa-arvon puolesta.

Äänestämällä osoitan tyytymättömyyteni tai tyytyväisyyteni nykyiseen tilanteeseen, mutta jättämällä äänestämättä kertoisin että voitte tehdä minulle ja perheelleni mitä vain, koska en välitä. Vaikka välillä tuntuu, ettei ole mitään väliä mitä äänestän tai ylipäätään äänestänkö, niin yksikin ääni voi muuttaa paljon. Ympäröivää maailmaamme voidaan muuttaa, mutta siihen tarvitaan meitä jokaista. Yhdessä voimme olla osa suurempaa muutosta.

Jos jännittää tai tuntuu tyhmältä mennä äänestämään yksin, niin nappaa kaveri tai joku läheinen mukaan ja menkää äänestyksen jälkeen käymään vaikka vaalikahvilla. Tehkää siitä perinne.

Huomenna 9.4.2017 on kuntavaalien virallinen vaalipäivä. Silloin voit käydä äänestämässä aiemmin postissa saamasi äänestyslipukkeen mukaisessa paikassa klo 9-20 välisenä aikana. Muista ottaa kuvallinen henkkari mukaan! Äänestystulosten pitäisi olla alustavasti valmiit klo 23 mennessä.

Ja eikun jännittämään tuloksia!Etkö tiedä vielä ketä äänestäisit? Tässä pari vaalikonetta päätöksen tueksi:

Ylen vaalikone
Hesarin vaalikone
Iltasanomien vaalikone

3 kommenttia:

 1. Minäkin valitsen tasa-arvon! Tsekkaa oheinen postaus, jos joudat. Onnea elokuuta ajatellen :)
  http://juhaniteras.blogspot.fi/2017/04/lasten-kanssa-aanestamassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja onnentoivotuksesta! :) Anteeksi että vastaan näin myöhään. Huomasin ilmoituksen kommentistasi sähköpostini oudossa kansiossa vasta äsken. Luinkin postauksesi ensimmäisen kerran jo vaalipäivänä. :)

   Poista
 2. Tasa-arvoa myös! Tsekkaa, jos joudat postaukseni aiheesta. Onnea elokuuta ajatellen :) http://juhaniteras.blogspot.fi/2017/04/lasten-kanssa-aanestamassa.html

  VastaaPoista