maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulutonttuilua Helsingissä

Kävimme Tirppanan kanssa hakemassa joulutunnelmaa pääkaupungin sykkeestä. Tyttö oli aivan innoissaan jo lähijunassa matkustamisesta, mitä teemme melko harvakseltaan. Mieluummin kuitenkin matkustan julkisilla Helsinkiin, kuin lähden seikkailemaan sinne omalla autolla. Säästän sekä omia että stadilaisten hermoja.

Kävimme Tirppanan kummitädin kanssa syömässä Forumin Ristorante Italossa. Söimme todella hyvää ja edullista vuohenjuustosalaattia. Lapsi sai mureaa ja todella maukasta kananrintaa. (Kyllä, ihan äidin velvollisuudesta maistoin palan.) Lasta huomioitiin tuomalla hänelle värityskuva ja -kynät. Mikä parasta, henkilökunta hymyili ja puhui lapselle suoraan eikä meidän aikuisten kautta. Se ei ole aina itsestäänselvää. Italoon haluan toistekin syömään. Bonuksena se oli HOK-Elannon ravintola, joten saimme vinguttaa vihreää korttia. Forum oli koristeltu upein joulukoristein. Lapsi oli aivan haltioissaan liikkuvista jääkarhuista ja niitä pitikin käydä katsomassa useita kertoja uudelleen.


Forumin joulukoristeita


Tyttären mukaan parasta Tuomaan markkinoilla oli karuselli. Siihen pääsee ilmaiseksi markkinoiden aikana. Lapsi sai olla kyydissä varmaan kymmenen kierrosta. Lopetin laskemisen jossain neljän tienoilla, kun vauhti alkoi etoa sivustakatsojaa. Ai miten niin herkkä? Aikuisetkin halusivat kiitettävän paljon karusellin kyytiin. Itseäni nauratti kaksi raavasta miestä pikkuisten mopojen kyydissä. Markkinoilta ei tullut ostettua kuin kolmen euron puinen voiveitsi. Muuten hintataso oli niin korkea, ettei tavallisen duunarin tuloilla houkutellut ostamaan mitään.

Helsinki oli täynnä mitä kauniimpia jouluvaloja. Ystäväni alkoi jo kuittailla matkamme hitaasta etenemisestä, kun landepaukut halusivat kuvata jokaista valoa. Aleksin joulukatua oli ihan pakko käydä ihastelemassa. Samalla näimme Stockmannin jouluikkunan. Lapset saivat napeista painamalla vaihdettua ikkunan valaistusta. Kaunista! Upean päivän kruunasi vakiopaikkamme, Fazerin kahvila. Lähdimme lopulta junalla takaisin kotiin takki tyhjänä, mutta sydän täynnä.Stockan kellon alla

Stockan jouluikkuna tällä kertaa sinisenä.

Kattokruunut

Sininen hetki

Sisäpihan jouluvalotEi kommentteja:

Lähetä kommentti