sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Yhteistyössä Lohjan teatterin kanssa: Hiidenkartanon arvoitus

Sain blogini kautta kaksi lippua Lohjan teatterin lasten fantasiamusikaaliin Hiidenkartanon arvoitus. Esitys on osa Suomi 100 vuotta virallista juhlaohjelmaa. Kävimme katsomassa esityksen 5-vuotiaan tyttäreni kanssa. Esitystä suositellaankin 5-vuotiaasta ylöspäin. Siinä oli paljon erilaisia teemoja itsenäistymisestä kuolemaan ja perinteiseen hyvän ja pahan taisteluun, jotka vaativat hieman sulattelua aikuiseltakin ennen kuin pystyin aloittamaan postaamista esityksestä.Tontut auttavat Hugon pois vesihiisittärien kynsistä.
Kuva: Lohjan teatteri


Tyttärelleni tämä oli ensimmäinen kerta käydä oikeassa teatterissa. Häntä jännitti kovasti jo teatterille mentäessä ja hän kyseli esityksestä jo monta päivää aiemmin. Katsoimme kuvia Lohjan teatterin sivuilta ja kerroin hieman esityksen juonesta. Katsomo oli jännittävä paikka, koska se oli niin hämyinen. Lapsille oli varattu koroketyynyjä ja meilläkin oli sellainen käytössä, että tytär näkee kunnolla lavalle. Lavasteet olivat niin upeasti tehtyjä, että lapsi pohti miten kuu on saatu näyttämölle ja voiko se todella olla oikea kuu. Myös savukoneesta tuleva savu ja sen tuoksu herättivät kysymyksiä. Valaistus oli upeasti toteutettu ja se lisäsi eri tunnetilojen voimakkuutta. Musiikki oli upeaa ja pidin jopa räppiosuuksista.

Lavalla nähtiin esityksen aikana erilaisia hahmoja suomalaisesta kansanperinteestä satuihin ja fantasiamaailmaan, mm. tonttuja, keijuja ja shamaani. He luotsaavat eteenpäin maahisten maailmaan joutunutta räppäripoikaa, Hugoa, joka yrittää pelastaa salaperäisen Hilda-tytön kultaisesta vankilasta ja kauhealta kohtalolta. Erityisen vaikutuksen rooleissaan tekivät lapsinäyttelijät ja nuoret pääosien esittäjät.

Esitys kesti noin 2 h väliaikoineen. Onneksi meille oli varattu nimellämme oma pöytä kahvioon, joten vältimme jonottamisen. Lapsen mielestä yksi illan kohokohtia oli nimenomaan istua ihan omassa pöydässä ja nauttia pillimehua ja munkkia. Äidille maistui kahvi.

Esitys sai aikaan katsojassa paljon erilaisia tunteita. Välillä itketti, välillä pelotti ja jännitti, välillä nauratti makeasti. Ihan niin kuin hyvän esityksen kuuluukin tehdä. Paljon jäi myös pohdittavaa esityksen jälkeen. Kotimatkalla ja kotona saimme aikaiseksi hyviä keskusteluja esityksen teemoista.

Kysyin tyttäreltäni, mitä mieltä hän oli esityksestä: mennään uudelleen!!!

Menkää tekin! Lämmin suositus meiltä. Hiidenkartanon arvoitusta esitetään vielä lauantaina 20.5. klo 16. Liput voi ostaa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti