torstai 3. elokuuta 2017

Viikon ruokaostokset kerralla?

Todellinen first world problem: mitä meillä syötäisiin tänään? Aiemmin pohtimiseen ja pähkäilyyn meni tolkuttomasti aikaa ja energiaa. En erityisemmin pidä ruoanlaitosta, enkä etenkään jos joudun tekemään joka ikinen päivä ruokaa. Niinpä ruokien miettiminen aiheutti ihan turhaa ahdistusta. Puhumattakaan rajallisen ruokabudjetin miettimisestä.

Olen keskinkertainen kokki, joten saan yksinkertaisenkin ruoan laittamiseen menemään tolkuttomasti aikaa. Eikä lopputulos ole läheskään aina miellyttävä. Jotain pitäisi silti joka päivä syödä ja tarjota myös lapselle. Perheessämme syödään kaksi lämmintä ateriaa päivässä, lounas ja päivällinen. Onneksi kenelläkään meistä ei ole mitään erityisruokavalioita tai suurempia allergioita, jotka vaikuttaisivat ruokien miettimiseen.Teimme maanantaina esikoisen kanssa välimerellistä lihapullapeltiä. Tätä tehdään toistekin!


Sain jo jokin aikaa sitten parilta kaverilta vinkin, että kannattaa oikeasti suunnitella ja tehdä viikon ruokalista kerralla. Eräs kaveri tekee jopa kuukauden ruokalistan kerralla ja toinen on tehnyt kiertävät kiinteät listat. Siinä säästää rahaa, aikaa, vaivaa ja hermoja. Minusta ajatus tuntui alkuun ihan ylivoimaiselta. Kun kerran jo yhden päivän ruoan miettiminen tuntuu niin vaikealta, niin kokonainen viikko kerralla! Apua!

Eräänä kauniina päivänä sain kuitenkin inspiraation löydettyäni sattumalta pari kivaa ja yksinkertaista reseptiä. Aloin tallentaa ruokia kannettavalle word-tiedostoon, lisäsin uusia reseptejä selaimen kirjanmerkkeihin ja tein saman kännykällä. Aina kun bongaan käyttökelpoisen reseptin, tallennan sen ja lisään ruoan reseptilistaan. Lista siis elää koko ajan.

Bongailen ruokia ja reseptejä mm. täältä:


Kokemus on ollut pelkästään myönteinen, enkä enää halua palata yhden päivän ruokapolitiikkaan. Aiemmin tuli tehtyä enemmän heräteostoksia. Nyt olemme tehneet noin kuukauden ajan listan mukaiset ruokaostokset kerran viikossa ja käymme ehkä kerran sen lisäksi hakemassa täydennystä maito- ja hedelmät/vihannekset-osastolta. Rahaa todella säästyy, mutta vielä ei ole esittää mitään tarkkoja laskelmia minkälaisista summista on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti